Ιστορικό Τμήματος


Οργανωμένο τμήμα πετοσφαίρισης του Απόλλωνα δεν υπήρχε από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, αν και υπήρχε ως αγώνισμα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία σχετικών τμημάτων παίδων, εφήβων, ανδρών και γυναικών ανάγονται στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Με δεδομένα τα προβλήματα υποδομής και την έλλειψη ενδιαφέροντος από νέους αθλητές, η λειτουργία του τμήματος ανεστάλη το 1976.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μια παρέα αθλητών – που αξιοσημείωτα ήταν προχωρημένης ηλικίας – μεσολάβησε για την επανίδρυση του τμήματος ανδρών, επιτυγχάνοντας αξιόλογα αποτελέσματα.

Το τμήμα πετοσφαίρισης λειτουργεί επίσημα από το 1987. Κατά τα έτη 1989 και 1996 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα της Β' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΠΕ.Σ.Θ. Από την περίοδο 1996-97 συμμετείχε σταθερά στην Α' Κατηγορία, κατακτώντας ένα Κύπελλο Ανδρών το 2003. Η κατάκτηση τόσο του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας όσο και του Κυπέλλου την επόμενη χρονιά χάρισε στο σύλλογο την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορία το φθινόπωρο.

Η περίοδος 2007-08 μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του τμήματος καθώς, αν και νεοφώτιστο στην Α2 Εθνική Κατηγορία, κατέλαβε την πρώτη θέση, με προπονητές το Γιώργο Καραβιδόπουλο αρχικά και κατόπιν το Γιώργο Περσιανλή. Έκτοτε λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών.

Το τμήμα παμπαίδων του συλλόγου κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ε.ΠΕ.Σ.Θ. κατά την αγωνιστική περίοδο του 1997.

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος
Το τμήμα πετοσφαίρισης ανδρών του Απόλλωνα Καλαμαριάς, συμμετέχει κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, γνωστή ως Volley League.